keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Leivon leivon leipäkakkua

Tässä erään kerran telkkarista tuli leivontaohjelma, jossa tehtiin toinen toistaan herkullisemman näköisiä voileipäkakkuja. Muutaman voikkarin olen itsekin tehnyt ja ohjelman inspiroimana kaivoin keväällä bongaamani Valion kehittelemän hyydytetyn voileipäkakun ohjeen esille. Sovelsin ohjetta hieman ja hyvä tuli!


Piparjuuri-kalkkunakakku

Pohja
200g hapankorppuja
75g voita
1 dl lihalientä (itse lantrasin vasikkafondueta veden kanssa)

Täyte
200g kalkkunaleikettä / -pala 
½ tuore kurkku
½ hapahko omena
3 rasiaa (á 200g) tuorejuustoa maun mukaan. Itse laitoin 2 prk piparjuurituorejuustoa ja 1 prk ruohosipulituorejuustoa. Piparjuurituorejuusto oli todella mietoa, joten jos piparjuuren makua kaipaa, kannattaa lisätä vaikka pyrettä tai muuta valmistetta vielä!
1 prk (200g) bulgarian jogurttia
2 dl vispikermaa
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
(tuoretta basilikaa)

Koristeluun
kalkkunaleikettä
kirsikkatomaatteja
mozzarellapalloja
jotain vihreää - basilikaa, herneenversoja...

Hienonna hapankorput hienoksi, sulata voi ja sekoita se korppumurujen sekaan. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele voi-korppuseos vuokaan. Kostuta lihaliemellä ja laita jääkaappiin kovettumaan. HOX! Itselläni pohjasta tuli tästä huolimatta äärimmäisen murentuva, joten tätä voisi hieman vielä kehitellä. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan!

Laita liivatteet likoon. Hienonna kalkkuna erittäin hienoksi. Raasta kurkku ja omena karkeahkoksi raasteeksi. Vaahdota kerma. Sekoita kalkkuna, kurkku, omena, tuorejuusto, bulgarian jogurtti ja mustapippuri keskenään. Kuumenna sitruunamehu (esimerkiksi mikrossa) liki kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota mehuun. Kaada ohuena norona tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto seokseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Herkuttele! :) Itse tein kakun 26cm halkaisijan vuokaan ja täytekerroksesta tuli n. 4cm paksu. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti