sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Pullatuttaa!

Kurkistus jääkaappiin osoitti että meillä on avaamaton litran purkki maitoa, jonka parasta ennen on tänään. Maitohan ei toki päivämääriä paljoa katso, ihan yhtä juotavaa se on huomenna kuin tänäänkin. Mutta. Kun pähkin että mitäpä siitä tekisin, maitoa kun tulee meillä juotua maitona niin vähän...lettuja, pannaria...PULLAA!

Eipä siis muuta kuin yleiskone laulamaan ja taikina tuloilleen. Hauskaahan tässä on se, että pullat tulevat olemaan ylläri miekkoselleni joka on ollut viettämässä railakasta viikonloppua vanhojen inttikavereidensa kanssa. Niinkuin olen aiemmin maininnut, meikäläinen leipoo suhteellisen harvoin. Ja miehen sanojen mukaan sen kerran kun leivon niin jäljet näkyy keittiössä vielä pitkään...pyh! Minunko työskentelyni sotkuista? NEVER! ;)

Tein ihan perus puolen litran pullataikinan. Puolesta taikinasta tein korvapuusteja ja toisesta puolikkaasta omena-kanelitäytteisiä kierrepullia. Omppupullien ulkonäössä olisi aikasta paljon parantamisen varaa, mutta maku korvannee sen puutteen. Sensuuri iskee kuitenkin sen verran että kuva tulee vain puusteista :)


Puustitkaan eivät varmasti kaikkia kauneiskriteerejä täytä, mutta...ei se onneksi ole niin tarkkaa :) Olin ajoittanut leipomisen niin, että ovat vielä lämpimäisiä kun tullaan asemalta...VR onnistui tämänkin suunnitelman sössimään olemalla perinteiseen tapaansa rapiat puoli tuntia myöhässä. Kohta tästä suuntaankin kohti asemaa hakemaan yllätettävää...Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti