maanantai 13. tammikuuta 2014

Tonttupajan tuotoksia

Hyi minua, viime päivityksestä on hurahtanut kaksi kuukautta! Joulun alusaika oli jokseenkin kiireistä - koulutöiden palautukset, työt ja joulupuuhat pitivät aika tehokkaasti irti nettimaailmasta...Korvatunturin käsityöosaston haarakonttorissa kävi kova puikkojen kilinä ja nypylöiden kopina kun valmistelin iltapuhteina öitä myöten muutamaa pakettia. Josko sitä joskus oppisi aloittamaan ajoissa....

Ensimmäisenä väkersin tärkeimmät, eli kummipoitsun ja hänen isosiskonsa pipot. Molempien pipojen mallit bongasin Novitan Kevät 2012 lehdestä.


Isosiskon pipoon tuli Novitan Isoveljen pinkkiä lankaa, kuinkas muutenkaan kun kyseessä on reilu nelivuotias pinkkiä rakastava neiti. Helppo 2o 2n joustin, jonka jälkeen 6 silmukalla palmikkoa. Tupsun tein perinteisesti kahta pahvikiekkoa hyödyntäen.

Kumppapojan piposta oleva kuva on luokottoman huono, johtuen siitä että nappasin sen viime hetkellä ennen paketoimista vanhempieni luona. Tämän pipon viimeistely jäi "hiukan" viime tinkaan, joten kuvausolosuhteet ja -aikataulu eivät olleet ihan parhaat mahdolliset. Tähän pipoon tuli Novitan 7-veljestä tummanruskeana ja puhtaan valkoisena.


Pipoja tehdessä pohdin pitkään kokoa, epäilin että näistä saattaa tulla pienet. Lehden kuvissa lapset vaikuttivat kuitenkin huomattavasti lahjan saajia vanhemmilta, joten luotin ohjeen kokoon. Jälkeenpäin kysyin muksujen vanhemmilta olivatko pipot sopivat. Menevät kuulemma tämän talvikauden, mutta hintsusti. VOI NAKKI sanon minä! Itsellä kun ei ole lapsia niin kokoa on vaikea arvioida ja netistä saatavilla oleva tieto on jokseenkin monen kirjavaa. Seuraavalla kerralla yritän metsästää ohjeen josta näkisi minkä ikäiselle lapselle ohje suurinpiirtein on tarkoitettu ja millä päänympäryksellä... Mutta pääasia että sopivat edes hetken ja lahjansaajat itse olivat tykänneet malleista :)

Miehen puolen perheen kanssa meillä on ollut tapana arpoa vuosittain yksi henkilö kenelle hankimme joululahjan. Suuressa perheessä kun kustannukset nousisivat muuten helposti aika suuriksi jos kaikille pitäisi lahja hankkia. Siksipä olemme sopineet että yhdelle hankitaan lahja ja muita saa muutoin lahjoa oman mielensä mukaan - kellään ei siihen kuitenkaan ole velvoitetta. 

Tänä vuonna arpa osui kohdallani appiukkoon - omasta mielestäni kaikista haasteellisin kaikista! Mies jolla on jo kaikkea ja joka ei tarvitse (omien sanojensa mukaan) mitään. Noh. Pitkällisen pähkäilyn tuloksena päädyin hankkimaan appiukolle saunasetin, johon mm. kiulun ja tervatuoksun lisäksi tekaisin Jussi-sukat.


Kuvassa värit ovat hieman vääristyneet, sillä taustakangas on todellisuudessa valkoinen. Lankoina käytin Novitan 7-veljestä harmaata ja mustaa. Ohjeen nappasin Novitan nettisivuilta. 

Anoppi taannoin opasti minua tiimalasikantapään ihmeelliseen maailmaan ja kehui että appi oli siihen kovasti tykästynyt - kehui että pysyvät perinteiseen kantapäähän verrattuna paremmin jalassa. Minäpä siis näppäränä miniänä näpersin tiimalasikantapään appiukon sukkiin. Samaa mieltä olen anopin kanssa siitä että kantapää on helpompi ja nopeampi tehdä kuin perinteinen - ei tarvitse koko ajan laskea kierroksia tai noukkia silmukoita. Ainut mikä tämän kohdalla mietityttää on tuo kesto, noinkohan kestää kulutusta yhtä hyvin kuin vahvistettu kantapää? No, se jäänee nähtäväksi.

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä tonttuprojektina oli nypläys. Nypläyskurssin viimeiseksi työksi otin jouluenkelin, jonka annoin äitille lahjaksi. (Tiedättehän, äitin on pakko kehua lapsensa kätten töitä ;) ) Hieman päänvaivaa tuotti kun migreenin takia jouduin jättämään yhden oppitunnin väliin ja sen vuoksi jouduin tekemään enkulin loppuun kotosalla yksin ilman apuja. Lopputulokseen olen kuitenkin jokseenkin tyytyväinen, ja taisi se äiti ihan oikeastikin tykätä :)


Enkeli on tehty kahdessa osassa, ensin helma, sitten siivet ja pää. Lankana käytetty valkoista puuvillaista nypläyslankaa ja hopealankaa. Helmaan tuli 13 valkoista ja 2 hopeista nypyläparia. Yläosaan 6 valkoista ja 2 hopeista paria. Hopealanka kiertää helman alaosassa, siipien reunoissa ja sädekehänä.

Siinäpä oikeastaan ne minun näpertelyt viime ajoilta. Joululomalla nautiskelin läheisten kanssa olosta, lukemisesta ja ihan vaan olemisesta! :)

Tällä hetkellä koukulla on salomoninsolmuhuivi, jonka ajattelin antaa eläkkeellejäämislahjaksi työkaverilleni. Nypläyskurssi polkaisi itsensä taas vauhtiin viime viikolla ja nyt on kovassa yrityksessä oppia tekemään nypläyspiireissä pahamaineinen manteli...Näin ensialkuun ainakin vaikuttaa varsin kimurantilta ja vaikeastilähestyttävältä kaverilta, mutta jospa meistä joskus tulisi ystäviä....mene ja tiedä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti