Enivei. Parasta kaalilaatikkoa on siis minun äipän tekemä. Ainakin minun mielestä. Oon kovasti harjoitellut sitä itsekin, sillä mikäs sen sopivampi ruoka opiskelijakukkarolle! Käväisimme miekkosen kanssa ruokakaupassa alkuviikosta ja silmiin osui varhaiskaali, jonka kilohinta oli useamman kymmenen senttiä alle euron. Napattiinpa siis yksi kaalinpää mukaan ja eilen paistelinkin meille herkkuruokaa. Ohje on hyvin simppeli, mutta maku sitäkin parempi!
Helppo ja herkullinen kaalilaatikko
1 l kaalia
1 l vettä
1,5 dl puuroriisiä
400g jauhelihaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
maustepippuria
valmiin ruoan joukkoon: nokare voita
Laita vesi kiehumaan. Pilko kaali sen kokoisiksi paloiksi, että sitä on helppo syödä. Lisää pilkottu kaali ja puuroriisi kiehuvaan veteen. Keitä n. 15 minuuttia. Ruskista jauheliha, mausta suolalla ja maustepippurilla.
Kaada ylimääräinen neste kaali-riisiseoksesta pois (keitinlientä voi jättää noin 1dl) ja sekoita jauhelihan kanssa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle ruokakerma ja tasoita pinta. Paista 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Ennen paistamista |
Juuri uunista tullut |
Lautasella keskelle vain nökäre voita niin a vot! Kyl on herkkua :) Hinta tälle satsille on muutaman euron luokkaa - 1,5kg kaalista menee noin puolet ja se maksoi vähän päälle euron. Jauheliha oli tarjouksessa ja se maksoi vajaa kolme euroa, arkiruokakerma maksoi myöskin alle euron. Puuroriisiä löytyi kaapista. Tästä annoksesta meillä syötiin kaksi kertaa. Satsin kokonaishinta vajaa 6e, eli annoshinta on vajaa 1,5e :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti