keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Narsissiliina

Aloittelin keväällä käpypitsiliinan, joka valmistuikin kohtalaisen nopeasti. Käpypitsi on siitä kiitollista, että sitä ei paljoa tarvitse päätellä! Ainoa ongelma liinan kohdalla oli, että satuin keskeltä työtä langanjatkamisen yhteydessä vahingossa katkaisemaan yhden langan niin, että kerros aukesi. Tämän korjaaminen jäikin sitten roikkumaan, vaikka liina muuten valmistuikin. Nytpä sain vihdoin senkin tehtyä!


Lankana käytin Novitan valkoista Kotiväkeä. Lanka oli ohjeeseen ilmeisesti hieman paksu, koska viimeistelyvaiheessa meinasi olla aika haasteellista saada liinaa suoraksi - uloin kerros tahtoi jatkuvasti mennä ryppyyn. Toinen vaihtoehto on, että ohjeessa on virhe (ei olisi ainut tuon ohjeen kohdalla) nirkkojen tai solmujen määrässä toiseksi uloimmalla kierroksella. Mutta, riittävän kärsivällisesti kun silitti, niin kyllä sen aika suoraksi sai. :)


Omasta mielestäni tästä tuli ihan kiva, muutama virhe sieltä löytyy, mut ei kerrota kellekään ;) Nyt vain pitäisi keksiä paikka tälle.

Sainpa tehtyä ne toisetkin pienet töpöset. Niiden saaja pääsikin jo äidin ja isän hellään hoivaan, joten töppöset eivät ennätä kauaa hyllyssä odotella :) Kuva on hieman hämyinen, kun sen tuossa iltahämärissä nappasin. Malli sama kuin edellisissä, tällä kertaa lankana Novitan Nalle. Vaikka silmukkamäärät ja mitat ovat samat, tuntuu silti jotenkin että näistä tuli vähän isommat kuin noista aiemmista. Liekkö vain harhaluulo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti