tiistai 29. joulukuuta 2015

Joululahjomuksia

Nyt on joulut taasen juhlittu tämän vuoden osalta. Toivottavasti sun joulu meni toivomallasi tavalla :) Musta on ollut hauska huomata, miten sitä näin "aikustumisen" myötä arvostaa entistäkin enemmän sitä yhteistä aikaa (ja hyvää ruokaa!) perheen kanssa paaaaljon enemmän kuin niitä muistamisia, joita joulupukki tuo tullessaan. Tänä jouluna tuntui erityisesti vaan mukavalta katsoa muiden pakettien availua, etenkin kun aattona olimme anoppilassa ja myös miehen veljien perheet lapsineen (6v, 4v, 3v ja 2v) olivat paikalla joulupukkia vastaanottamassa. Iipiäiset olivat aivan tohkeissaan, välillä oli kyllä varsin villiä melskettä, helinää ja helskettä.. :)

Tänä jouluna joulupukki toi pienille ihmisille pehmeitä paketteja. Neiti 6v ja kummipoikamme 4v saivat lahjaksi Novitan Heijastuksesta neulotut pipot. Inspiraatiota pipoon hain Langan päästä kiinni - blogista ja tällaiset niistä sitten tuli:



Neuloin pipot nro 6 sukkapuikoilla, raidan korkeus oli n. 5cm. Sinisessä pipossa kerroksia per raita oli 6kpl, kun taas pinkissä versiossa 5kpl.

Neiti 3v ja herra 2v saivat kaulaliinat. Kaulaliinat tein perinteisellä mallilla, johon hain ideaa Ullalta, kun sopivan paksuisesta langasta tehtyä ohjetta ei tahtonut löytyä.




Lapsen kaulaliina Novitan Heijastuksesta

Aloita luomalla 3 silmukkaa. Neulo 2o, lisää yksi silmukka, neulo 1o ja käännä työ. Huivi tehdään neuloen aina oikeaa. Lisää aina yksi silmukka kerroksen viimeisen ja toiseksi viimeisen silmukan väliin, kunnes kaulaliina on halutun levyinen. Tämän kaulaliinan tein n. 8cm leveäksi ja silmukoita puikolle muodostui 10. Jaka neulomista kunnes pää on yhtä pitkä kuin leveäkin.

Seuraavaksi neulotaan läpivienti. Joka toinen silmukka neulotaan oikein ja joka toinen silmukka nostetaan neulomatta erilliselle puikolle (esim. sukkapuikko toimii hyvin :) ) työn taakse odottamaan. Jos neulot samalla silmukkamäärällä kuin minä, nyt "työpuikolla" on 5 silmukkaa ja takana toisella puikolla on 5 silmukkaa. Neuloin itse nämä 5 silmukkaa aina oikeaa n. 4cm, mutta seuraavalla kerralla taidan koittaa joustinneuletta (saattaisi olla käytössä parempi?). Kaistaleen kuuluu siis olla suurinpiirtein yhtä korkea, kuin mitä se on leveä! Katkaise lanka ja jätä silmukat odottamaan. Neulo taustalla odottamassa olleet silmukat samoin. Kun kaistaleet ovat valmiit, silmukat neulotaan vuorotellen takaisin samalle puikolle.

Jatka neulomista kunnes kaistaleen jälkeen neulottu osa yltää saajan kaulan ympäri. Tämän liinan pituus on n. 30cm. Neulo sitten toinen läpivienti samoin kuin yllä. Jatka tämän jälkeen kunnes kerroksia on yhtä paljon, kuin toisessa päässä teit silmukoiden lisäyksen jälkeen. Aloita sitten kavennukset. Neulo kunnes puikolla on jäljellä kerroksen kolme viimeistä silmukkaa. Neulo kaksi silmukka oikein yhteen ja kerroksen viimeinen silmukka oikein. Jatka kavennuksia kunnes jäljellä on kolme silmukkaa - päätä silmukat kerralla.

Danny testasi molemmat kaulaliinat ennen paketointia ja hyvät oli! Melkein aloin jo harkita, että pitäisikö herralle tehdä ihan omakin, kun niin ylpeänä tätä piti.. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti