tiistai 12. tammikuuta 2016

Helppo porkkanapiirakka

Mun on tehnyt pitkään mieli porkkanapiirakka. Ai että, se on vaan jotain niiiiiin hyvää. En ole vaan saanut aikaiseksi mielitekoani toteuttaa. Kunnes viikonloppuna katsoin jääkaappiin ja totesin että siellähän se täysi porkkanapussi joka ostettiin uuden vuoden dippikasviksia (joita ei sitten koskaan tehty) varten, edelleen jököttää. Ystävä tuli lauantaina kahvittelemaan, joten mikäpäs sen parempi tekosyy leipomiselle!

Tämä ohje on ollut käytössä jo varmaan viisitoista vuotta. Äiti nappasi sen joskus porkkanapussin kyljestä ja tämä on kyllä a) erinomaisen herkullinen ja b) älyttömän helppo. Säilyy pitkään mehevänä ja tähän tulee HIMO!

Porkkanapiirakka

4 kananmunaa
4 dl sokeria
2,5 dl voisulaa (tai juoksevaa margariinia)
9 dl porkkanaraastetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää voisula, porkkanaraaste ja jauhosekoitus muna-sokerivaahtoon. Levitä uunipellille ja paista noin 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Sillä välin kun pohja jäähtyy, valmistetaan päällinen.

Kuorrute

50g voita sulatettuna
250g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 x 200g appelsiinituorejuustoa

Sekoita kuorruteaineet tasaiseksi massaksi ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Koristele nonparelleilla tai pähkinärouheella.


Tällä kertaa tein piirakan vain puolikkaana taikinana Kermansaven Hotpotin uunipannuun, joka on pikkuisen uunipeltiä pienempi kun ajattelin että meitä nyt on kuitenkin vain kaksi syömässä...oli kuitenkin virhe tehdä puolikas, sillä yllättävää kyllä jäi vähän turhan ohueksi omaan makuuni (tätä tosin kompensoitiin sitten vain vähän isommalla siivulla.. ;) ), joten jatkossa jos tällä vuoalla teen niin täytyy tehdä kokonainen taikina..:)

2 kommenttia:

  1. Nyt se porkkanapiirakan himo siirtyi tänne!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun kokeilemaan siis! :) Kun tein tuon puolikkaan taikinan, niin raasteeseen meni 5 pientä porkkanaa. Ei siis ole isokaan homma raastaa, vaikka desimäärä on aika hurjan kuuloinen! Lupaan että on hommansa väärti! ;)

      Poista