maanantai 16. toukokuuta 2016

Tallinnan tuliaisia

Käväisin viime viikolla työreissulla Tallinnassa. Parin päivän reissu sisälsi pääasiassa koulutuksessa istumista, mutta oli meillä pikkuisen vapaa-aikaakin. Tottahan vapaa-aika piti hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla - suunnistimme työkaverini kanssa Karnaluxiin. Karnalux on käsityöihmisen taivas - mitä sieltä ei löydy, ei varmaan ihan äkkiä tarvitsekaan. Kauppa on valtava, kunhan sinne ensin löytää. Työkaverini kävi Karnaluxissa ensimmäistä kertaa ja ihmetteli minulle, että tuohan on kuin salakapakka - niin piilossa se on! Kaveri oli ehdottomasti myöskin sitä mieltä, että oli käymisen arvoinen paikka. Kummasti siellä vierähtikin reilu tunti kaikkia ihania tarvikkeita ja lankoja ihmetellen. Miksei Suomessa ole vastaavaa liikettä?? Saati hintatasoa...

Sain pidettyä itseni kurissa yllättävän hyvin - mukaan tarttui vain kolme kerää Viron villaa, silmukkamerkkejä, KnitPron Cubics Deluxe pyöröpuikkosetti (joka oli muuten reilu 30e halvempi kuin Suomesta ostettuna..!), silmukkamerkkejä ja kerrosmittari. Kokonaiskustannus oli alle 65e... :) Visioin langoista jo itselleni ohuita kesäsukkia, vaikka tuskin olisivat kovin kestävät..mutta olishan ne nätit!


Suomen eilistä peliä katsoessani sain valmiiksi myös miehelle neulomani villasukat. Lankana on Regian Pairfect (100g/420m). Näissä siis käytetään vain yhtä lankaa, joka on värjätty niin, että raidat tulevat molempiin sukkiin samaan kohtaan. Sukan vaihtumiskohta on merkitty kirkkaan keltaisella langalla, joka keritään pois ennen neulomisen aloitusta. Aika hauska idea minusta! Ostin kaksi kerää tätä (toisessa kerässä eriväriset raidat), toisesta kerästä ajattelin tehdä sukat itselleni. Harmittavasti tässä kerässä josta tein miehen sukat, tuohon ensimmäiseen raitaa on tullut värjäyksessä virhe - eivät siis ole samanväriset! :/ Laitoin tästä palautetta valmistajalle tällä viikolla, vastausta odotellessa.. Muuten sukista tuli kyllä mielestäni kivat! Kantapäähän tein tiimalasin, johon katsoin muistin virkistykseksi ohjetta Punomosta. Kärkikavennuksen tein nauhakavennuksena. Siihen katsoin vinkkiä Fiinaneuleen sivuilta, missä oli oikein kätevä taulukko! :) Ohjeesta poiketen silmukoin kärjet umpeen.

Silmukoita näissä n. 42 koon sukissa oli 64, puikkoina 2,5 Cubicsit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti