keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Loma lähestyy...

Toivottavasti teillä muillakin oli rentouttava juhannus! :) Me suunnistettiin torstaina kohti itäistä Suomea ja mun vanhempien mökkiä. Tuolla mökillä on tullut vietettyä lapsuuden kesät, ai että se oli inhottavaa. Kavereita ei ollut lähimaillakaan ja kuten varmasti suurimmalla osalla kesämökeistä, puuhaa riitti puuhommista puutarhan hoitoon. Nykyään sinne on kiva mennä, oikein odottaa että pääsisi mökille. Niin se mieli muuttuu.. Mutta kenen mieli ei tämmöisissä maisemissa rentoutuisi? Ja järvi, ahh...onko mitään kauniimpaa kuin tyyni järvi? Mieluusti olisi mökillä viihtynyt kauemminkin, mutta maanantaiaamuna palattiin taas arkeen - mutta vain hetkeksi, sillä perjantaina alkaa ensimmäinen pätkä kesälomasta!


Enpäs tainnut kertoa, että meillä on talopaketti valittuna ja sopimus allekirjoitettuna. Talotoimittajaksi meillä valikoitui Sievitalo. Sievitalo teki parhaan tarjouksen meidän tarpeisiin ja saimme Sievitalon edustajilta ehdottomasti parasta palvelua. Erot eri talotoimittajien välillä ovat osin merkittäviä, osin aika pieniä. Loppuviimeksi ratkaisevimmaksi viimeisten ehdokkaiden (Designtalo ja Sievitalo) jäi fiilis. Varustelussa ei merkittävää eroa ollut, merkittävin ero on rakennustapa (elementti vs. precut). Lopullinen ratkaisu tehtiin varmaan pääasiassa fiilispohjalta. Meillä kummallakin oli alusta asti ollut tosi hyvä fiilis Sievitalosta, toivotaan että fiilis kestää loppuun asti ;)

Esitiedot on nyt toimitettu talotehtaalle ja suunnittelu on heidän osaltaan lähtenyt käyntiin. Rakennuslupaa päästään hakemaan vasta, kun saamme kuvat talotoimittajalta ja koska kunta on heinäkuun kesälomalla, menee luvan saanti elokuulle. Hakemuksen jätämme heti, kun tarvittavat materiaalit ovat kasassa.

Vaikka rakennuslupaa ei vielä ole, saa valmistelevia töitä kuitenkin tehdä. Meidän osalta tämä tarkoittaa lähinnä tontin raivausta. Käytiin miekkosen kanssa jo aloittelemassa muutama viikko sitten ja saatiin tontti siihen kuntoon, että maapohjatutkimus saatiin tehtyä. Tänään saatiinkin raportti ja no, ei tullut yllätyksenä että saveahan siellä on. Toivotaan, että suurin piirtein riittäisi tuo arvioitu paalupituus, että ihan hirveän suurta lisälaskua ei tulisi...jää nähtäväksi. Ensi viikolla jatketaan tontin raivuuta, jos vain säät sallivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti