Meillä on vakiintunut käytäntö hyvän ystäväni kanssa, että hän tulee maanantaisin meille katsomaan uusimman Game of Thronesin. Iltakahvin kaveriksi leipaisinkin meille rapsupiirakan äiskän antamalla ohjeella. Ohjeen alkuperästä en ole selvillä - en siis tiedä onko äiti napannut sen jostain lehdestä, kirjasta tai radiosta, mutta hyvää se on! Eikä muuten ole mitään kevyttavaraa..Lämpimän piirakkapalan kaveriksi hieman vaniljajäätelöä...mmm...
Herkku raparperipiirakka
Pohja
2 munaa
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl kermaa (korvasin kevyt maidolla, kun ei sattunut olemaan kermaa)
1 dl voisulaa (pullomargariinikin käy)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa, lisää muna-sokerivaahtoon ja lisää loput kevyesti käännellen. Kaada voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 10min.
Päälle
1 l raparperipaloja
2 rkl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl smetanaa
1 muna
2 tl vaniljasokeria
Ripottele raparperinpalat ja sokeri pohjan päälle. Sekoita loput aineet tasaiseksi massaksi ja valuttele raparperipalojen päälle. Jatka paistamista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
Ennen uuniin menoa |
Juuri uunista tullut |
Simply delicious. Lopuillekin raparpereille on suunnitelma - osan keitän hilloksi, osasta teen kiisselin ja loput menee pakkaseen (jos vaan saan ne mahtumaan...)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti