tiistai 14. kesäkuuta 2016

Rapsupiirakkaa

Kun olin muksu, kevään vakioherkkuihin kuului raparperipiirakka ja raparperikiisseli. Yhä edelleen näihin iskee himo näin kesän korvalla. Ongelma vaan on se, että nyt kun asustellaan kerrostalossa meillä ei luonnollisesti ole omaa raparperipuskaa. Kaupasta taas "ei vaan voi" ostaa raparperia, kun sitä saa kotoa ilmaiseksi! Tänä keväänä ollaan oltu niin kiireisiä täällä Turun nurkilla, että ei olla päästy käymään kotosalla Jyväskylässä. Ennen kuin viime viikonloppuna. Äiti antoi luvan tyhjentää raparperipuskan, koska hän saa sitä ihan riittävästi lisää mökiltä ja minähän tein työtä käskettyä! Kotiin tuomisina olikin iiiiiso kasa raparperia, joten täytyyhän se nyt käyttää.

Meillä on vakiintunut käytäntö hyvän ystäväni kanssa, että hän tulee maanantaisin meille katsomaan uusimman Game of Thronesin. Iltakahvin kaveriksi leipaisinkin meille rapsupiirakan äiskän antamalla ohjeella. Ohjeen alkuperästä en ole selvillä - en siis tiedä onko äiti napannut sen jostain lehdestä, kirjasta tai radiosta, mutta hyvää se on! Eikä muuten ole mitään kevyttavaraa..Lämpimän piirakkapalan kaveriksi hieman vaniljajäätelöä...mmm...


Herkku raparperipiirakka

Pohja

2 munaa
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl kermaa (korvasin kevyt maidolla, kun ei sattunut olemaan kermaa)
1 dl voisulaa (pullomargariinikin käy)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa, lisää muna-sokerivaahtoon ja lisää loput kevyesti käännellen. Kaada voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 10min.

Päälle

1 l raparperipaloja
2 rkl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl smetanaa
1 muna
2 tl vaniljasokeria

Ripottele raparperinpalat ja sokeri pohjan päälle. Sekoita loput aineet tasaiseksi massaksi ja valuttele raparperipalojen päälle. Jatka paistamista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Ennen uuniin menoa

Juuri uunista tullut

Simply delicious. Lopuillekin raparpereille on suunnitelma - osan keitän hilloksi, osasta teen kiisselin ja loput menee pakkaseen (jos vaan saan ne mahtumaan...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti