sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Margrét huivi

Islannin reissulla törmäsin yhdessä lankakaupassa kirjaan Icelandic Handknits. Tykästyin kovin kansikuvan huiviin ja nappasinkin ohjeen mukaan (ja ostin langat :D ). Kansikuvan huivin nimi on Margrét Triangular Shawl ja mallin on suunnitellut Hélène Magnússon (lisää kuvia alkuperäisestä mallista Ravelryssä). Lankana Istexin Einband (100% villa, 50g = n. 250m). Mietin vielä, että laittaisinko hapsut niin kuin alkuperäisessä mallissa, vai jättäisinkö hapsutta. Mitä olette mieltä?


En ole koskaan ennen neulonut pitsiä. Koskaan. En myöskään ollut neulonut englannin kielisen ohjeen mukaan. Ja aloitin sitten pitsin neulomisen englannin kielisellä ohjeella. :D Muutama harmaa hius ennen kuin ymmärsin ohjeen kokonaisuudessaan (netistä onneksi löytyy tosi hyvin englanti-suomi neulontasanastoja, käytin etenkin Katajalan ja Ullaneuleen sanastoja, Punomosta löytyi hyvät selitykset kaaviomerkinnöille). 


Tämä oli eka työ minkä pingotin. En laittanut neulaa ihan jokaiseen lenkkiin, minkä takia näkyy muutama isompi lenkki tuolla reunassa. Mutta eipä tuo mua haittaa, ihan hyvä se on silti. Vitsit oon ylpeä itsestäni - tän tekemiseen ei mennyt kuitenkaan ihan hirveän kauaa! Totuttelua se vei kuitenkin, koska en oo pitkään aikaan neulonut mitään missä tarvitsisi lukea ohjetta koko ajan. En oo ainakaan vielä löytänyt jääneitä virheitä, useampia korjasin kyllä tehdessä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti