keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Raksakuulumisia vol. 3

Edellisestä raksapäivityksestä on jo hetki ja talo alkaa jo näyttää talolta, mutta ollaan suunnitellusta aikataulusta jäljessä useampi viikko...Osa kuvista on vähän rakeisia, kun ne on räpsitty kännykällä.

Edellisessä postauksessa kerroin, että pystytysaikataulu viivästyi. Silloisen tiedon perusteella pystytyksen piti tapahtua viikolla 46, mutta loppujen lopuksi ja vihdoin viimein timpuriporukka aloitti hommansa viikolla 47. Noiden viikkojen aikana myös pystyttämään tulossa ollut porukka vaihtui, syytä en tiedä. Viikko 47 oli varsin kostea, joten edelleenkin korpeaa, että pystytys viivästyi niin paljon - puurakenteet ehtivät ottaa sen verran kosteutta, että niitä käytiin useampaan otteeseen mittaamassa ennen kuin villoja saatiin laitettua.



Kun pojat pääsi hommiin niin kyllähän se alkuun tuntui etenevän varsin rivakasti. Saman päin iltana käytiin kurkkaamassa miltä näyttää, niin johan siellä oli runko pystyssä.


Parissa päivässä pojat sai päätykolmiot naputeltua ja kattotuolit ylös.


Mutta sitten alkoi taas vähän venyä. Joulukuun ensimmäinen päivä oli kuitenkin jo aluskate päällä, tuulensuojalevyt ohuelti villaa seinissä sekä ikkunat ja ovet paikallaan.


Tuon kuvan jälkeen ulkona ei olekaan tapahtunut muuta, kuin että tiilet on saatu katolle. Sisällä on villoitettu ja laitettu höyrynsulkua.



Tällä viikolla olivat saaneet loput höyrynsulut ja villat laitettua, niin vihdoin saatiin puhaltimet päälle ja lämpöä sisään. Ensi viikolla on tarkoitus tehdä lattiavalu ja se tehdään nopeasti kuivuvalla betonilla, koska muuten lattia ei millään ehtisi kuivua aikataulussa. Lattian eristäminen oli aloitettu eilen ja putkimies on tulossa ensi viikolla. Valuhan oli siis alkuperäisen aikataulun mukaan tarkoitus tehdä jo ennen joulua...

Aikamoisella tahdilla saavat tehdä töitä, että päästään muuttamaan suunnitelman mukaisesti viikolla 17. Siihen ei muuten enää ole mitenkään pitkä aika!! :o

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti