maanantai 2. tammikuuta 2017

Tonttuilua vm. 2016

Toivottavasti teillä kaikilla oli oikein mukava ja rentouttava joulu! <3

Meikäläisen joulukuu oli aikamoista hulinaa. Töissä oli tohinaa, tontilla oli tohinaa ja joululahjojen kanssa tuli taasen perinteiseen malliin hippasen kiirus...Taaskaan ei oikein ollut sellaista joulufiilistä ollenkaan, liekö lumeton ja märkä sää vaikuttanut eniten vai kaikki muu härdelli? Ehkä osin siksi lahjusten keksiminen ja tekeminen jäi taas niin viime tipalle. Osan lahjoista annoinkin lankoina, kun en ehtinyt ihan kaikkia saada valmiiksi asti..:D jälkitoimituksina niitä sitten toimittelin, enää yhdet puuttuu, mutta kyllä nekin saan pian jo matkaan :)

Pienet saivat tänä vuonna lapasia. Tonttu kuuli huhua, että lasten lapastilanne on heikohko ja mummot ovat enemmänkin erikoistuneet sukkiin. Tätitonttu pisti tohinaksi.


Minulla oli itselläni tällä samalla kuviolla tehdyt lapaset lapsena. Ne olivat vain valko-punaiset ja ne olivat mummin tekemät <3 Malli on perinteinen seiskarilainen malli ja kuvion nimi on Liisankirjat (kuvio löytyy kirjasta Sukupolvien silmukat). Mummini äiti oli kotoisin Seiskarista, minkä vuoksi tuntuu jotenkin kotoisalle jatkaa näiden lapasten perinnettä eteenpäin :) Lankana luonnonvalkoinen ja sammalen vihreä Novitan Nalle, puikkoina 3,5mm bambuiset sukkapuikot.

Vasemmassa reunassa olevat lapaset menivät miehen 7v veljentytölle ja seuraavat meidän 5v kummipojalle. Oikean reunan lapasparit menivät miehen toisen veljen 4v tytölle ja hänen 3v veljelleen. Kokojen kanssa arvoin jonkun verran, en ole nimittäin lasten lapasia liiemmin tehnyt. Hyvät niistä onneksi tuli, kummipoika kiljaisi paketin avatessaan:"Lapaset! Miten se pukki osasi tällaiset tuoda vaikka en osannut näitä edes toivoa! Ja vielä juuri sopivat!" Hih<3 Kokojen määrittelyssä käytin apuna Novitan mittataulukkoa ja Yhteishyvän peruslapasohjetta.

Tykästyin tänä syksynä kovasti ajatukseen huovutetuista töppösistä. Innostuksissani hommasin ensin itselleni langat ja tein testin - onnistui. Hankin sitten langat joululahjatossuihin äidille, kahdelle siskolle ja iskälle. Hupsista keikkaa, kun kävikin niin, että aika loppui ennen kuin ehdin saada edes yhtä paria valmiiksi. Tonttu toimittikin kauniissa joulupaketissa lankakeriä ja lupauksen niiden jatkojalostamisesta. Isosiskolle ehdin toisen tossun neuloa valmiiksi, mutta koska hän on itsekin niin näppärä käsistään niin hänelle en optioinut toisen tossun neulomista aikatauluteknisistä syistä johtuen.

Joulun pyhinä sain tehtyä valmiiksi äiskän ja iskän töppöset. Tällaiset niistä sitten tuli :)


Kuva on näppäisty kännykällä, viime hetkellä ennen kotiin lähtöä, minkä vuoksi ei ehkä ole ihan priimalaatua. Lupasin tossuihin virkatut lumihiutaleet, mutta äiskä ei niitä halunnut. Ennätin virkata iskän tossuihin vain toisen, enkä tuota ensimmäistäkään ehtinyt kiinnittää, mutta teenpä sen sitten kun seuraavan kerran mennään kotiin käymään :) Lankana näissä oli Novitan Joki (naisten tossuihin 1 kerä / tossu, miehen n. koko 43 meni yhteensä vähän vajaa 3 kerää). Puikkoina 6mm bambuiset sukkapuikot. Ohjeen näihin nappasin Lankahelvetti-blogista, mutta jätin ohjeessa olleen varren kokonaan pois. Vielä pikkusiskon töppöset valmiiksi, niin hyvä tulee. Niistä lupaan napata vähän paremman kuvan :)

Kuten aiemmin mainitsin, siirryin marraskuun alusta uusiin työtehtäviin samassa työpaikassa. Työkaverit pysyivät siis samoina, mutta ne henkilöt joiden kanssa eniten työskentelen päivän aikana vaihtuivat. Aiempien vuosien tapaan halusin muistaa kollegaani pienellä jouluyllärillä ja neuloin hänelle joulupallon. Teimme hänen kanssaan töitä samassa tiimissä useamman vuoden ja hän on kyllä aivan äärettömän mukava. :)


Ohje on Arnen ja Carloksen Joulupallot kirjasta. Lankana punainen ja valkoinen Novitan Seitsemän Veljestä, puikkoina 2,5mm Cubics sukkapuikot. Täytteenä ihan puuvillavanua (jota meni kohtuullisen pieneen palloon ihmeen suuri määrä!).

"Uusille" kollegoille virkkasin kiitokseksi lumihiutaleet, kun jaksavat minua opastaa. Näidenkin kanssa meinasi tulla hoppu, kun viimeisenä iltana ennen lomalle jääntiä näitä näpertelin yhteensä viisi kappaletta. Kuvassa ovat vielä pingottamatta ja tärkkäämättä, mutta suuntaa antavat kuitenkin :)


Josko vielä joku vuosi oppisi aloittamaan tonttuilut ajoissa, niin ehtisi nauttimaankin siitä tekemisestä enemmän. Ehkä tänä vuonna...? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti