sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kotimaan matkailua

Nyt on ollut taas vähän vilinää ja vilskettä omiin tarpeisiin. Perjantaina olin töiden kautta asiakkaan kutsumana piipahtamassa Helsingissä Taste of Helsinki - tapahtumassa. Reissuun lähdettiin heti aamusta ja takaisin Turussa oltiin viiden-kuuden maissa illalla. Pääsin viime vuonnakin mukaan ja oli kyllä tosi kiva kokemus! Tänä vuonna sää oli alkuun huono - vettä tuli varsin reilusti ja tapahtuma on pääasiassa nurmikolla, joten sukathan siinä kastui. Aamulla harkitsin että vetäisinkö Hait jalkaan, mutta totesin että eihän tuommoiseen tapahtumaan nyt oikein kehtaa kumppareissa lähteä. Virhe. Ihan hyvin olisi voinut lähteä.

Tarjolla oli monenmoisia erikoisia annoksia. Maistelin muutamia; Pastorin nimikkoannoksen - Pluma à la Pastor (grillattua porsaan plumaa, maissisalsaa, chimichurria ja rapeaa maissia), Kolmos3n liha-annoksen (kirsikkasavustettua häränkylkeä, perunaa ja punasipulia) ja Tocan jälkiruoan (maitosuklaavanukas, kaakaocrumble, minttu-jogurttisorbettia ja mansikkaa). Tuosta Kolmos3n annoksesta jäi kuva ottamatta, mikä harmittaa! Se oli nimittäin näistä annoksista mielestäni paras. Instasta kyllä löytyy montakin kuvaa, kuten tämä jonka nimimerkki rautsis on jakanut. En ole koskaan syönyt niin mureaa nautaa!

Pluma ala Pastor 
Ravintola Tocan herkkujälkkäri

Työkaverin kanssa intouduttiin myös itse kokkailemaan. Electrolux järjesti Chef's secret-kokkikoulun  johon sai vapaasti osallistua. Teltassa kokkailtiin alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka eri aikoihin päivästä. Me osallistuimme pääruoan tekoon. Pääruoaksi valmistettiin voivaahdossa paistettua kananrintaa, kesän kasviksia ja hernepestoa.  Tässä meidän aikaansaannokset :)


Helsingin reissun päätteeksi vaihdoin kulkuneuvoa - hyppäsimme miehen kanssa autoon ja huristelimme Pohjanmaalle kohti Kauhavalla järjestettäviä Puukko- ja käsityöfestivaaleja, missä mieheni esitteli lauantaina tuohitupen tekoa. Sillä aikaa kun mies väkräili tuppea, minä kävin tutustumassa käsityöfestareiden tarjontaan. Kävin Lankavassa ensimmäisen kerran - täytyy myöntää, että silmät lensivät hieman selälleen kun menin ovesta sisään. Lankava taitaa olla Suomen Karnalux! Valikoima oli todella laaja, erityisesti jos kutoo kangaspuilla niin Lankavassa kannattaa ehdottomasti poiketa. Minä en sitä valitettavasti (vielä...) osaa. Parisen tuntia tuolla vierähti ja mukaan löytyi "muutama" juttu...


Minulla oli ennakolta ostettuna langat toiseen islantilaiseen villapaitaan, yhtä väriä vaille. En muistanut kumpi väri puuttui, joten ostin varuiksi kahta. Lisäksi ostin tarpeet koiran aktivointimattoa varten (siihen tuo verkko ja trikookuteet), koukkuamisopas ja koukkuamiskoukku, nyörikiekko ja tarpeet näyttelytalutinta varten (ikäänkuin me oltaisiin muka johonkin näyttelyyn menossa lähiaikoina :D ), sukkalehti ja muutama rulla Bockensin nypläyslankaa joka oli poistohinnalla 2e/rulla...hupsista.

4 kommenttia:

  1. Tässäpäs hyviä vinkkejä kesälomalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit! Ja jos sattuu Pohjanmaalle suuntaamaan, niin kannattaa pysähtyä myös Jalasjärvellä sijaitsevaan Juustoporttiin. Pidettiin kaffepaussi siinä ja mukaan tarttui juustoja ja muita herkkuja :)

      Poista
  2. Kiva postaus.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käväisin siellä osallistumassa jo aiemmin, toivotaan että onni suosii! :)

      Poista