tiistai 15. lokakuuta 2013

Syysherkkua

Käytiin tuossa viikonloppuna sienimetsässä. Parin tunnin tepastelun tuloksena oli kolme 10 litran ämpärillistä ehkä maailman suurinta herkkua - suppilovahveroita! Koska uutta satoa pukkaa, pitää viimeiset viime vuotiset saada vihdoin pois pakkasesta. Tänään iltaruokana siis:


Suppilovahvero-pekonipiirakka

Pohja
100g kylmää voita
2 dl vehnäjauhoja
1,5dl ruisjauhoja
n. 1 tl suolaa
1 muna
pari ruokalusikallista vettä

Täyte
n. 3dl suppilovahveroita tai muita sieniä (käyttövalmiita, eli ylimääräinen neste on höyrytetty pois!)
1 paketti pekonia
1 sipuli
200g tuorejuustoa (itse laitoin ruohosipulia, mutta esimerkiksi pippuri olisi varmaan hyvää myös)
2 dl ruokakermaa
1 muna

Nypi voi, jauhot ja suola murusiksi. Lisää vesi ja muna. Vaivaa kunnes taikinasta tulee kimmoisa pallo, painele sitten voidellun piirakkavuoan pohjalle (minulla oli 28cm vuoka). 

Pilko pekoni ja sipuli pieniksi palasiksi, ruskista. Lisää sienet ja tuorejuusto, hämmennä kunnes tuorejuusto on sulanut. Lisää lopuksi vielä ruokakerma ja muna. Kaada pohjan päälle. 

Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti