sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Raksakuulumisia

Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, niin vihdoin ja viimein meidän tontilla tapahtuu. Rakennuslupa saatiin virallisesti tämän viikon alussa (vaikka lupa jätettiinkin jo elokuun puolivälin tietämillä ja kunnan nettisivujen mukaan luvan pitäisi tulla 1-3 viikossa...). Kaivutyöt aloitettiin kantojen poistolla viime viikon lopulla ja loput ennakoivat maatyöt on saatu hyvälle mallille tällä viikolla. Hyvä niin, koska sopimuksen mukaisen aikataulun mukaan paalutus tehdään jo ensi viikolla!

Tästä eteenpäin melkeinpä joka viikko tapahtuu tontilla jotain uutta ja jännää. Ensi viikolla tehdään paalutus, perustukset tulevatkin sitä seuraavalla viikolla. Itse talopaketti tulee jo viikolla 44, eli ei mene kauaa enää siihenkään!

Viikossa tontin ulkonäkö on muuttunut aika paljon. Viime perjantaina tontilta oli saatu kerättyä meidän raivaamat risukasat ja iso osa kannoista pois. Maanantaina oli saatu kerättyä loput kannoista pois.


Tiistaina oli saatu kaivettua talonpohja, keskiviikkona kaivuhommaa oli jatkettu kuorimalla pintamaa pois myös autotallin kohdilta. Autotallia ei rakenneta valmiiksi tässä vaiheessa, mutta sille tehdään varaus ja sorapeti jo nyt, jotta myöhemmin ei tarvitse alkaa kaivaa pihaa auki sitä varten.


Torstaina oli tuotu ensimmäinen sorakuorma ja päästiin jo melkein ajamaan auto omaan pihaan! Puoli autoa saatiin mahtumaan omaan pihaan, pidemmälle ei päässyt kun edessä oli levitystä odotteleva sorakasa. Kukkulankuningas Danny pääsi valloittamaan korkeimman sorakasan :)




Perjantaina loput sorat oli levitetty ja salaojaputkia ryhdytty kaivamaan paikoilleen. Kuten kuvasta näkyy, maa on aikasta savista ja märkää. Tällä viikolla satoi muutamana päivänä, niin vesi jäi kyllä savimassan päälle seisomaan että ihan tarpeeseen nuo salaojat tulee. Perjantaina mittamies kävi myös merkkaamassa talon kulmat sorapetiin. Aika hassua oli seistä siinä soran päällä ja ajatella, että tässä on reilun puolen vuoden päästä meidän ruokapöytä :D Aika paljon tuohon tosin vielä tulee tavaraa päälle, kun lattiapinta tulee olemaan n. 150cm korkeammalla, kuin missä tuo soran pinta tällä hetkellä on.


Myös tonttikeskus tuli tällä viikolla ja sähkömies tulee sen kytkemään ensi tiistaina. Sitten kun vielä Caruna saisi siihen sähköt niin hyvä tulee. Käytiin miehen kanssa pystyttämässä keskus perjantai-iltana, vartiokoira Danny päivysti ympäristöä tarkkaavaisesti odotellessaan.


Kalustesuunnittelijan kanssa pidettiin puhelinpalaveria lauantaina ja hän ensi viikolla lupasi lähettää meille ensimmäiset versiot kommentoitaviksi. Siinäpä sitä onkin kuulkaas miettimistä että millaiset kiintokalusteet sitä haluaa. Tai mitä haluaa, mutta mikä on järkevää...No, eiköhän se siitä pähkimällä ratkea :)

6 kommenttia:

  1. Meilläkin oli kaivinkoneurakointia viime kesänä, muokkasimme pihaa hieman. Siitä tuli yllättävän kivannäköinen. Kyllähän se kannattaa tehdä varaus ja sorapeti valmiiksi, jos kumminkin jossain vaiheessa aikoo jotakin rakentaa. Toivottavasti on ollut mukava asua uudessa kodissanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan totta, se helpottaa myös pihan muuta suunnittelua. Kiitos, olemme viihtyneet oikein hyvin! :)

      Poista
  2. Hienoa, että saitte rakennusluvan kuitenkin vaikka pienellä viiveellä. Meilläkin oli silloin rakennusluvan kanssa pientä viivettä, mutta onneksi saimme sen suhtkoht ajallaan ja pääsimme hommiin. Hienolta näyttää tuo ympäristö ja tonttikin rupeaa pikkuhiljaa muotoutumaan. Meilläkin ollaan jo perustuksien ja teräsverkkojen asennusvaiheessa, niin rupeaa itse talon muoto hahmottumaan paremmin. Tsemppiä teille projektiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä julkaisu tosiaan on vuodelta 2016 ja talo valmistui keväällä 2017, muutaman postauksen myöhemmistä vaiheista kirjoittelin myös. :) Tsemppiä ja pitkää pinnaa projektiin - meillä ainakin sille oli tarvetta! :D

      Poista
  3. Hienoa nähdä kuinka tälläinen projekti etenee, meillä on vielä ihan lähtökuopissa. Rakennuslupa onneksi hoitui yllättävän nopeasti ja lähipäivinä päästään aloittelemaan talonpohjan kaivuuta. Eiköhän tämä meidänkin projekti saada tässä kesän aikana vielä pakettiin.

    VastaaPoista