maanantai 19. maaliskuuta 2018

Raksakuulumisia vol. 6 - tervetuloa meille

Kävi se sitten lopulta minullekin, niinkuin niin monelle raksablogille - projektin kuvaus jäi vähän vaiheeseen. Aikaisemmin mainitsin, että talon kanssa oli vähän päänvaivaa. Rakennusaikana jouduttiin vääntämään talotoimittajan kanssa muutamista jutuista kättä, mutta loppujen lopuksi hommat tulivat kaikeksi onneksi tehdyksi kuntoon ja aikataulussa. Useampia juttuja on käyty korjaamassa tässä asumisaikana ja jonkinmoinen lista on jo ehditty kerätä huhtikuussa lähestyvään vuositarkastukseen pienempiä ja ei-niin-akuutteja juttuja.

Edelliset kuvat töllistä ovat ajalta, jolloin väliseinien rakennus oli aloitettu ja takka muurattu. Silloin tuntui siltä, että talosta tulee hurjan pieni, kun väliseinien villat imivät itseensä kaiken sen vähäisen valon mitä oli. Väliseinien levytysvaiheessa onneksi tilaa tuntui tulevan enemmän ja viimeistään, kun lopullisia pintoja laitettiin niin se ahtauden tunne katosi. Rakastan tässä talossa sitä, että erityisesti tämä olohuone-keittiötila, jossa suurin osa kotonaoloajasta vietetään, on niin valoisa ja avara.




Sisustusmateriaalivalinnathan meidän piti tehdä jo ennen joulua 2016 (kirjoittelin niistä jutussa Raksakuulumisia vol 4.). Päätettiin laittaa jokaiseen makuuhuoneeseen yksi tehosteseinä tapetilla ja muut seinät maalattiin. Kaikissa makuuhuoneissa sävy on sama (Tikkurilan Pro Grey-värikartasta sävy 1915). Meidän makuuhuoneeseen tapetiksi valittiin BoråsTapeterin Collected Memories 3017,  työhuoneeseen Collected Memories 3005 ja vierashuoneeseen / ompeluhuoneeseen myöskin BoråsTapeterin Borosan 37729.



Olohuone/keittiön seinien sävyksi tuli Tikkurilan Tunne Väri-värikartan Paperi F497. Useamman seinän piti tulla sävyllä Shaali (Y467), mutta "pienten" kommunikaatiokatkosten vuoksi meidän ilmoittama tieto siitä, että seinät oli alunperin maalattu sävyttämättömällä maalilla ei ollut kulkenut työnjohtajalta maalareille. Kaikki muut pinnat olivat jo valmiita ja takkakin rapattu, kun he tulivat korjaamaan väärällä sävyllä maalattua seinää, että sovittiin, että maalataan nuo loputkin seinät Paperilla. Loppuviimeksi se oli ehkä ihan fiksukin ratkaisu, tummempi sävy olisi ehkä pienentänyt tilaa ja takka olisi hypännyt seinästä enemmän esille.

Me päädyimme ottamaan kiintokalustepaketin talotoimittajan kautta, eli Omega Keittiöltä. Hyvitys kiintokalusteista olisi ollut niin onneton, että sillä ei olisi saanut edes pelkkää keittiötä muualta. Makuuhuoneiden vaatekaapit jätettiin pois ja päätettiin panostaa keittiön kaapistoihin niiden osuus. Meidän makuuhuoneeseen haettiin Ikeasta PAX-vaatekaappijärjestelmä ja se on toiminut oikein hyvin. Vierashuoneen yhteydessä olevaan vaatehuoneeseen otettiin säilytysjärjestelmä Omegalta.

Kiintokalusteisiin olemme olleet tosi tyytyväisiä ja ihailenkin meidän keittiötä melkeinpä päivittäin. Keittiön työtaso ja allas hankittiin itse. Työtasoksi valittiin Ikean Möllekulla, joka oli kustannuksiltaan huomattavasti aitoa tammitasoa edullisempi. Altaaksi valikoitui Franken Sirius SID 651 Tectonite Titanium Silver.


Tässä kuvassa puuttuu vielä liesituulettimen poistoputken suojapelti ja välitilan valkoinen lasi. Liesituuletin ja uuni hankittiin myös Ikeasta, kun sieltä löytyi mieleiset sopivalla hinnalla. Liesituulettimen (Bejublad) mukana tuli vain tuo kuvassa näkyvä pieni valkoinen suojapelti, niin teetettiin siihen sitten  täyskorkea pelti. Uuni (Kulinarisk) päädyttiin ottamaan ennemmin höyry- kuin pyrolyysitoiminnolla. Pitkään sitä mietittiin, mutta lopulta todettiin että höyrystä on ehkä enemmän iloa, kuin siitä pyrolyysistä jota käytetään ehkä se kerran vuodessa. Ja on sitä höyryä käytettykin! Etenkin pizza-toiminto on tässä uunissa tosi kiva, toimii! Uunin alle otettiin sokkelilaatikko ja se on kyllä ollut näppärä.

Kaikkiin tiloihin lattiaksi valikoitui lopulta Pergon Sandbeach Oak ja tähän mennessä ollaan oltu kyllä hirmu tyytyväisiä! Katon värisävy on valkosaarni, joka on hyvin puhtaan valkoinen. Mielestäni se sopii kivasti noiden puhtaan valkoisten kaappien ovien kanssa.


Ikkunoiden ja ovien peitelistaksi valittiin perinteisen kapean suoran listan sijaan ET-listan 2015APE. Tämä oli jäänyt talotehtaalla huomioimatta ja viesti ei ollut saavuttanut sähkömiestä, joten kaikki valokatkaisijat ja ovien vieressä olevat pistorasiat oli asennettu liian lähelle oviaukkoa ja niitä jouduttiin siirtämään siinä vaiheessa, kun kaikki pinnat oli jo tehty...Onneksi ammattilaiset saivat siirrot tehtyä ja jäljet siististi piiloon, mutta jälleen yksi osoitus katkonaisesta tiedonkulusta.

Jotta tästä ei tule aivan mammuttimainen postaus, niin taidanpa säästellä vielä vähän jotain tulevia postauksia varten. Lupaan tsempata, että niitä ei tarvitsisi odotella ihan niin kauaa, kuin tätä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti