lauantai 11. toukokuuta 2019

International Sock Swap 5

Kevättalvella bongasin Facebookissa tapahtuman nimeltä International Sock Swap 5. Aiempina vuosina olen kyllä nähnyt kyseisen tapahtuman aiemmat kierrokset, mutta aikataulullisesti en ole ennättänyt (enkä oikein rohjennut) osallistumaan siihen itse. Tänä keväänä rohkaisin mieleni ja päätin osallistua.

Homman ideahan on siis se, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan oma jalan koko, kuinka kauas on valmis sukkansa lähettämään ja onko jotain, jota neulojan täytyisi ottaa huomioon (allergiat ym.). Tämän jälkeen ylläpito mätsää sopivat parit ja ilmoittaa minkä kokoiset sukat neulotaan ja kenelle ne lähetetään. Sen jälkeen onkin sitten vapaat kädet soveltaa. Se, jolle sukat neulotaan ei välttämättä ole sama, joka neuloo sukat sinulle. Minun kohdalla kävi näin.

Päätin, että en osta uusia lankoja tätä projektia varten, vaan käytän jämälankoja. Sepä tekikin omat haasteensa, koska en meinannut löytää itseäni miellyttävää yhdistelmää. Lopulta lankakasasta valikoituivat punainen, valkoinen ja sininen 7 veljestä, koska sukat lähtivät Norjaan (vähän mielikuvituksetonta, joo..😂). Näistä oli pienet nyssäkät jokaisesta jäljellä, erityisesti valkoista oli todella vähän. En ole lopputulokseen ihan täysin tyytyväinen, jotenkin tuo varren ja terän raja on liian jyrkkä 😐 Tein sen muutaman kerran, mutta langan määrä rajoitti sen verran, että en keksinyt miten sen saisin jouhevammaksi.


Sukat ovat kokoa 37, varsi konttineuletta, nilkka 1 kiertäen oikein 1 nurin joustinneuletta ja kantapään tein ristiinvahvistettuna. Puikkoina 3,5mm KnitPro Cubics pyöröpuikko (konttineuleen teko ei oikein onnistu pyöröpuikoilla, joten siirtelin aina toisen sukan odottamaan 3,5mm metallisille pyöröpuikolle).

Ohjeistuksen mukaan pakettiin tuli kääriä vain sukat, eikä sen kummempia tuliaisia. Ihmetys olikin suuri, kun innoissani kipitin postiin hakemaan pakettiani ja siellä odottikin pieni laatikko. Kotona avasin sen ja mitä kaikkea ihanaa paketista löytyikään!


Paketissa mukana olleen kortin mukaan paketissa mukana olleet namit olivat neulojan kotikaupungissa tehtyjä ja lanka hänen lempparilankaansa. Olin kyllä hurjan otettu tästä paketista 😍 Paketissa olivat mukana tottakai myös sukat, jotka oli neulottu tuosta samasta langasta, jota sain. Koko oli juuri passeli ja sukat on todella mukavat jalassa! En yhtään ihmettele, että hän tykkää tuosta langasta. Kunhan ennätän ja keksin kivan mallin, niin täytyy tuo ottaa itsekin puikoille.


Oli kyllä kiva osallistua tähän! Saattaa olla, että osallistun toistekin. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti