keskiviikko 28. elokuuta 2013

Syksyn ensimmäisiä neulomuksia

Mistä tietää että syksy on tulossa? Siitä että meikäläinen linnoittautuu sohvannurkkaan neuleen kanssa. Aloitin tuossa jokunen viikko takaperin syksyn projektit tutustumalla Novitan uusimpaan lehteen. Sieltä bongasin mieluisan villapaidan, ja se on nyt työn alla. Selkäkappale, toinen etukappale ja toinen hiha odottelevat jo korissa jatkoa. Tähän väliin ehätti kuitenkin muuan toinen, paljon kiireellisempi projekti. Nimittäin.

Kummipojallamme oli 2-vuotissyntymäpäivä viime viikolla. Etukäteen kyselin sitten poitsun äidiltä, että onkohan nuorella herralla jotain syntymäpäivä toivetta. Sain kuulla, että poikarukalla ei
kuulemma ollut sopivaisia lapasia tulevan talven varalle. Tämän kuultuaan kummitäti syöksähti lankavarastolle ja alkoi armoton värien yhteensovittaminen.

Hetkisen pähkäilyn ja "oisko tää...eiku tää...ei mut jos...mut kuitenki...tää se on! eiku..." jahkailun jälkeen päädyin Novitan seiskaveikan turkoosiin ja ruskeaan. Malliksi valitsin aikuisten lapasina toteuttamani, varsin perinteisen ja lämpimän mallin. Ranteen suuhun tein perinnelapasista tutun kierrereunan.

Mummi aikanaan opetti, että käsitöiden pitää olla niin siistejä myös nurjalta puolelta, että niitä voisi käyttää myös väärin päin. Tähän olen yrittänyt pyrkiä, mutta harjoitusvuosia on vielä monta monta edessä ennen kuin pääsen lähellekään mummin tasoa. :)



Tässä on esillä nurja puoli. Kuten kuvasta näkyy, koko kämmenosa ja peukalo on tehty tuplalangalla, joten tuuli ei pääse kovin helposti läpi ja ovat lämpimät kädessä.
Kuvio oikealla puolella on hauska ja yllättävän näyttävä, vaikka onkin äärimmäisen helppo toteuttaa. Joka toisella kerroksella on tehty ruskealla 3o ja turkoosilla 1o, seuraavalla kerroksella taas ruskealla 1o ja turkoosilla 3o. Myyjäisissä olen nähnyt tätä samaa kuviota toteutettuna niin, että toinen väri on neulottu nurjalla, eli 3o, 1n ja 1o, 3n. Itse en tuosta ole niin innostunut, vaikka ihan hauskannäköiset silläkin saa aikaiseksi. 


Peukalo on tehty kiilapeukalona. Peukalon kohdalla jouduin vähän muokkailemaan kuviota, kun silmukat eivät riittäneet oikeaan kuvioon, mutta olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Lapasen kämmenosan pituus on n. 12cm.

Synttäreitä juhlittiin virallisesti viikonloppuna, mutta päivä oli niin kuuma että ei toinen ollut oikein innokas sovittamaan. Toivon mukaan lapaset kuitenkin ovat sopivat (äitinsä vakuutteli kyllä että ovat mutta...) ja pääsevät käyttöön. Toki lupasin että mikäli on väärä koko tai väri ei miellytä, niin kummitädin neulepaja toimittaa sopivammat tarpeen tullen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti